Hvad du kan gøre for at undgå nedbrud, tab eller personskade ved at bruge din port

Regelmæssig vedligeholdelse af en serviceekspert er afgørende for at holde din elektriske port i god stand. Der er dog også et par enkle trin, du kan tage som ejer af en skydeport, der hjælper med at forlænge dens levetid og undgå eventuelle problemer. I dette indlæg vil vores eksperter dele nogle tips til, hvordan du kan gøre dette.

Som portejer ønsker du at holde din port i god stand for at sikre, at personer og køretøjer kan passere sikkert igennem. En automatisk skydeport er i bund og grund en selvstændig maskine. Som ejer af denne maskine er du ansvarlig for sikker betjening af din port. Hvor det er relevant, skal du fremlægge en kontrolattest, hvoraf det fremgår, at porten opfylder alle nødvendige krav og fungerer efter hensigten. Du skal også levere en vedligeholdelsesjournal, der bekræfter, at din port er korrekt vedligeholdt. Hvis du ikke er i stand til at gøre det, kan du blive holdt ansvarlig for enhver ulykke eller tab, der kan opstå som følge af usikker drift, og du kan muligvis ikke gøre et krav gældende under din forsikring. Alt dette kan i sidste ende skade din virksomheds omdømme og påvirke driften af din virksomhed. I værste fald kan det endda betragtes som en strafbar handling.

Tre tips til at holde din port sikker

Der er nogle scenarier, som du helst ikke vil tænke på. Det er der heller ikke behov for, når dit portsystem er korrekt vedligeholdt. Regelmæssig service af en ekspert sikrer dig overholdelse af alle gældende krav. Du bør under ingen omstændigheder selv forsøge at udføre mekanisk eller elektrisk arbejde på porten! Når det er sagt, er der et par enkle trin, du kan tage for at holde din port i god stand. Fortsæt med at læse for vores tre vigtige tips.

1. Tjek portens omgivelser
Vær opmærksom på eventuelle ændringer i portens omgivelser. Når porten monteres første gang, vil installatøren justere sikkerhedsfunktionerne i overensstemmelse med de aktuelle omgivelser omkring porten. Det kan omfatte landskab, bygninger, hegn og andre sikkerhedsaspekter. Hvis situationen omkring porten ændrer sig, kan det påvirke sikkerheden af ​​dit portsystem. Dette kan ske, hvis området omkring porten bliver tilgroet, og den ikke længere lukker ordentligt. Eller, hvis du fjerner hegn, så sårbare dele af porten efterlades blotlagt. I disse situation skal du muligvis tage skridt til at sikre, at sikkerhedskravene er opfyldt.

2. Test og rengør fotocellen
Fotocellen er en infrarød sensor, der registrerer bevægelse og forhindrer den automatiske port i at lukke for personer eller genstande i portens vej. Sensoren sender et signal i det øjeblik, den infrarøde celle registrerer bevægelse under lukkeoperationen. Når den infrarøde celle udløses, stopper porten, vender derefter retningen og åbner igen. Fotocellen er somregel i portalen (den del, hvori lågen glider ind under lukkeoperationen). Hvis cellen er dækket af støv eller snavs, vil det forhindre sensoren i at registrere bevægelse. Det kan du undgå ved forsigtigt at rengøre fotocellen med en tør klud fra tid til anden. For at teste, om porten fungerer korrekt, skal du gå igennem den, mens den lukker, og kontrollere, at den vender om.

3. Hold sporet rent
Hvis en automatisk port bevæger sig langs et spor, så styrer dette porten. Et sådant spor, kan tage meget, men en ophobning af støv og snavs kan udvikle sig på ingen tid uden regelmæssig inspektion. Det er derfor tilrådeligt at tjekke den jævnligt for småsten, kviste og affald. Hvad er den bedste måde at gøre dette på? Start med at læse manualen, der fulgte med din port, og som indeholder tips til, hvordan du rengør banen korrekt. Brug ikke en højtryksrenser, da det kan beskadige porten og drivenheden.

Ekstra tip! Udfør ikke selv arbejde på din port

Hvis du er usikker på betjeningen af din port, eller hvis din port ikke fungerer korrekt, er det sidste du skal gøre, at prøve at ordne det selv. Din port er et elektrisk system med et væld af mekaniske komponenter. Din lovpligtig tekniker er uddannet til at vedligeholde din port sikkert og ansvarligt, og vil gøre det ved at tage den aktuelle situation i betragtning. De har de relevante certifikater, der kræves for at arbejde i overensstemmelse med de relevante procedurer. De vil sørge for, at din port forbliver i orden til enhver tid.

Vil du vide mere om, hvad service og vedligeholdelse kan gøre for din perimeter? Kontakt os i dag.